Blog: Beschadigd haar

Heeft u ook vaak last van beschadigd haar en weet u niet goed wat er tegen te doen is?

Onder beschadigd haar zien we haar dat er droog en pluizig uitziet, snel breekt, zit vol gespleten punten en krijgt het niet meer mooi in model.

In deze blog behandelen we de meest inspirerende tips.


Tip 1: Zorg voor uw haar bij het tijdelijk omvormen

Merkt u ook dat uw haar verslechterd na het gebruik van hete styling tools? Om het haar zo min mogelijk te beschadigen adviseren we u om gebruik te maken van een heat protector. Een heat protector is een olie, crème of serum die aangebracht kan worden in het haar om het haar te beschermen tegen de hitte van de styling tools bijvoorbeeld een föhn of stijltang. Om uw haar daarnaast nog optimaal te kunnen beschermen adviseren we om de tools altijd op de laagste stand te gebruiken.

Tip 2: Juiste kussensloop

Een keuze van een kussensloop lijkt niet belangrijk, maar dat is het wel! Gebruikt u nog geen satijnen of zijden kussensloop? In tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen zorgen deze stoffen voor minder wrijving. Minder wrijving op uw kussen kan ervoor zorgen dat de haarschubben niet beschadigd raken en zal het dus minder snel afbreken.

Tip 3: Drogen van uw haar

Het is vaak verleidelijk om de handdoek bij het afdrogen hard door uw haren te wrijven. Echter beschadigd u het haar alleen maar meer omdat de haarschubben open gaan staan. Door de wrijving kunnen ze vervolgens sneller afbreken. Ons advies! Dep uw haar droog of draai de handdoek als een tulband om uw hoofd en laat het een tijdje drogen.

Tip 4: Het knippen van gespleten punten

Door uw haar iedere zes weken (of 3 maanden bij lang haar) te laten knippen voorkomt u dat u gespleten punten krijgt. Zodra u doorloopt met gespleten punten slijten ze verder af en zal er vervolgens ook meer geknipt moeten worden voor het gewenste resultaat.

Tip 5: Vraag uw kapper om advies

Als je letterlijk met je handen in het (beschadigde) haar zit en je geen oplossing meer weet, breng dan eens een bezoekje aan de kapper. Hij of zij kan heel secuur naar je haar kijken en een gedetailleerde analyse maken om de conditie te bepalen.

Wilt u meer te weten komen over dit onderwerp of persoonlijk advies? Neem gerust contact op met de salon.

Written by Naomi

MEer nieuws

Show HCF

“Avant Garde” bij Haute Coiffure Française

Bij het in Parijs georganiseerde Haute Coiffure Française event is er veel aandacht gegeven aan "Avant Garde". In ...
Kerasilk Kapper Den Bosch

Kerasilk: Een revolutie in haarverzorging!

Kerasilk staat bekend om zijn luxe haarverzorgingsproducten die een langdurige verandering in haarstructuur en -uiterlijk bieden. Geschikt voor ...

“Elémént de Surprise” bij Haute Coiffure Française!

Al bijna één jaar werk ik als 1ste Stylist bij De Gruyter Hair. Na een nominatie van mijn ...
kapsalon

Aankomend talent met ‘The Next Move’

Afgelopen twee maanden hebben meerdere medewerkers van De Gruyter Hair meegedaan aan de ‘Next Move’. Dit is een ...
kapsalon den bosch

De schoonheid van Balayage!

Ons nieuwe teamlid Dunja is specialist in Balayage en deelt graag haar expertise met jullie! Hieronder meer inspiratie ...
Haute Coiffure Francaise

Nieuwe haarmodelijn van 2024 uit Parijs!

De nieuwe haarmodelijn “La Ligne” van Haute Coiffure Francaise is uit en heeft invloeden uit de jaren 80 ...

Online reserveren