Blog: Beschadigd haar

Wasbakken

Heeft u ook vaak last van beschadigd haar en weet u niet goed wat er tegen te doen is?

Onder beschadigd haar zien we haar dat er droog en pluizig uitziet, snel breekt, zit vol gespleten punten en krijgt het niet meer mooi in model.

In deze blog behandelen we de meest inspirerende tips.


Stijltang

Tip 1: Zorg voor uw haar bij het tijdelijk omvormen

Merkt u ook dat uw haar verslechterd na het gebruik van hete styling tools? Om het haar zo min mogelijk te beschadigen adviseren we u om gebruik te maken van een heat protector. Een heat protector is een olie, crème of serum die aangebracht kan worden in het haar om het haar te beschermen tegen de hitte van de styling tools bijvoorbeeld een föhn of stijltang. Om uw haar daarnaast nog optimaal te kunnen beschermen adviseren we om de tools altijd op de laagste stand te gebruiken.

Tip 2: Juiste kussensloop

Een keuze van een kussensloop lijkt niet belangrijk, maar dat is het wel! Gebruikt u nog geen satijnen of zijden kussensloop? In tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen zorgen deze stoffen voor minder wrijving. Minder wrijving op uw kussen kan ervoor zorgen dat de haarschubben niet beschadigd raken en zal het dus minder snel afbreken.

Handdoek

Tip 3: Drogen van uw haar

Het is vaak verleidelijk om de handdoek bij het afdrogen hard door uw haren te wrijven. Echter beschadigd u het haar alleen maar meer omdat de haarschubben open gaan staan. Door de wrijving kunnen ze vervolgens sneller afbreken. Ons advies! Dep uw haar droog of draai de handdoek als een tulband om uw hoofd en laat het een tijdje drogen.

Tip 4: Het knippen van gespleten punten

Door uw haar iedere zes weken (of 3 maanden bij lang haar) te laten knippen voorkomt u dat u gespleten punten krijgt. Zodra u doorloopt met gespleten punten slijten ze verder af en zal er vervolgens ook meer geknipt moeten worden voor het gewenste resultaat.

trophy 24 1024x1024 1
Wasbakken

Tip 5: Vraag uw kapper om advies

Als je letterlijk met je handen in het (beschadigde) haar zit en je geen oplossing meer weet, breng dan eens een bezoekje aan de kapper. Hij of zij kan heel secuur naar je haar kijken en een gedetailleerde analyse maken om de conditie te bepalen.

Wilt u meer te weten komen over dit onderwerp of persoonlijk advies? Neem gerust contact op met de salon.

naomi
Written by Naomi